Veteraan-actrice Prema Kiran overleden op 61-jarige leeftijd

paneermeel paneermeel

Nieuws

oi-Waiz Ahmed

|

Veteraan Marathi-filmactrice Prema Kiran is zondagochtend (1 mei) in Mumbai overleden. Ze was 61 jaar oud. Volgens verschillende media zou de actrice haar laatste adem hebben uitgeblazen na een hartinfarct.

Prema Kiran

De Marathi-filmindustrie is bedroefd en geschokt door het plotselinge overlijden van de actrice. Behalve een Marathi-actrice, was Prema Kiran ook een producer en werkte ze ook in de Hindi-filmindustrie.

Prema Kiran

Kiran is vooral bekend door zijn hoofdrol in films als

Dhom Dhadak

(1985), Waanzin (2001),

Arjun Deva

(2001),

Kunku Zale Vaari

(2005) en

Lagnachi Varat Londonchaya Gharat

(2009) om er maar een paar te noemen. Ze heeft altijd ieders hart veroverd met haar acteercapaciteiten en Prema speelde zelfs een prominente rol in veel films in de jaren ’80 en ’90.

Veteraan-acteur Salim Ghouse sterft op 70-jarige leeftijdVeteraan-acteur Salim Ghouse sterft op 70-jarige leeftijd

Sushma Joshi, moeder van tekstschrijver-schrijver Prasoon Joshi, is overledenSushma Joshi, moeder van tekstschrijver-schrijver Prasoon Joshi, is overleden

De liedjes van de actrice uit veel van haar films zijn vandaag de dag nog steeds beroemd en worden met liefde herinnerd door haar fans. Naast acteren heeft ze ook films geproduceerd zoals:

Utwala Navra

en

Dankjewel.

Naast Marathi en Hindi heeft Prema ook een belangrijke rol gespeeld in films over Gujarati, Bhojpuri, Awadhi en Banjara.

Artikel voor het eerst gepubliceerd: zondag 1 mei 2022, 16.29 uur [IST]