Elke Spider-Man-film gerangschikt, van slechtste tot beste

Wat is de beste Spider-Man-film? Het is een goed moment om een ​​Spider-Man-fan te zijn. In de afgelopen twee decennia hebben de Wallcrawlers negen films gehad, drie verschillende acteurs hebben de zwemvliezen aangetrokken en we hebben zelfs versies op groot scherm gezien van Spidey’s beroemdste ondersteunende personages, waaronder Miles Morales en Spider-Gwen.

Echter, niet alle spider man film gelijk wordt gemaakt. We weten dat het niet gemakkelijk is om toe te geven, maar het is niet altijd gemakkelijk geweest voor de Wallcrawler. Er zijn gekke schurken geweest, slecht geschreven scripts en een duizelingwekkende obsessie met het maken van spin-offs – en dat is gewoon The Amazing Spider-Man 2.

Dus om u een door spinnen veroorzaakte hoofdpijn te besparen, hebben we alle Spider-Man-films op groot scherm doorgenomen en gerangschikt. Voor de goede orde, we hebben alleen in de bioscoop uitgebrachte films opgenomen, wat betekent dat tv-films uit de jaren 70 niet in de running zijn, net als de Japanse film Spider-Man uit 1978, die alleen in Japan werd uitgebracht. We hebben ook de MCU-team-upfilms waarin Peter Parker verschijnt niet opgenomen, omdat het meer ensemblestukken zijn dan Spidey-films.

Wat is de beste Spider-Man-film?

  • The Amazing Spider-Man 2
  • Spiderman 3
  • De geweldige Spider Man
  • Spider-Man: niet naar huis komen
  • Spider-Man: Ver van huis
  • Spider Man
  • Spider-Man: Thuiskomst
  • Spiderman 2
  • Spider-Man: Into the Spider-Verse

Beste Spider-Man-films: Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Kijk, we weten dat dit een bittere pil is om te slikken, maar hoewel we van Andrew Garfield houden als acteur, is er een reden waarom hij Peter 3 is – hij heeft de slechtste films in de serie. Ondanks hun titels voldeed geen van de Garfield-films aan hun titel, en Amazing Spider-Man 2 is verreweg de slechtste film met de Wallcrawler.

Van slechtst naar best: MCU-films gerangschikt

Slecht geplot en verwarrend, deze film was meer geobsedeerd door het opzetten van verschillende gedoemde spin-offs dan het vertellen van een samenhangend verhaal. Om het nog erger te maken, verspilde zijn visie op Electro zowel Jamie Foxx als een van Spider-Man’s slechtste.

De grootste zonde van Amazing Spider-Man 2 is echter dat het gewoon saai is, waarbij de geweldige chemie van Garfield en Emma Stone wordt verspild in plaats van Peter rond te laten lopen als een nukkige tiener. Het Spider-Man-kostuum zag er in ieder geval best goed uit, denk ik…

Beste Spider-Man-films: Spider-Man 3

Spiderman 3 (2007)

Venom is een van Spidey’s meest complexe vijanden, maar Sam Raimi’s nieuwste Spider-Man-film besmeurde het personage. De veteraan van de horrorfilm was tijdens de productie vrij open in zijn afkeer van de Mortal Protector en maakte duidelijk dat zijn opname een studiomandaat was, geen organisch onderdeel van de film.

Dit deel van de originele trilogie voelt minder als een Raimi-film en meer als een marketingoefening. Om het nog erger te maken, betekende de toevoeging van Venom dat er weinig ruimte was om de meest natuurlijke schurken van de film, Harry Osborn en Sandman, uit te breiden, waardoor het geheel duidelijk niet gaar aanvoelde.

De enige echte reddende genade in Spider-Man 3 is een vermakelijk gevecht tussen Sandman en een brutalere Spider-Man en, natuurlijk, om de wereld de Bully Maguire-meme te geven.

Beste Spider-Man-films: The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man (2012)

Niet bepaald slecht, Amazing Spider-Man is meer vergeetbaar dan wat dan ook. Je kunt zien dat Sony het Twilight-model probeert toe te passen op Spider-Man, en voor het grootste deel werkt het, dankzij de gewoon verbluffende chemie van Garfield en Stone.

wezen functie: beste monsterfilms

Toch is de Lizard niet de favoriete schurk van Spider-Man, en zijn complot om de inwoners van New York in reptielen te veranderen, is behoorlijk flauw.

Beste Spider-Man: No Way Home-films

Spider-Man: Geen Coming Home (2021)

Wat Spider-Man-films betreft, ze worden niet groter dan No Way Home. We schreven in onze recensie dat de film een ​​spannende, onbeschaamde ode was aan de bombshells van stripboeken, terwijl het ook een spectaculaire viering was van alles wat met Spidey te maken heeft.

Maar hoeveel we ook van de film houden, het valt niet te ontkennen dat de film meer verward is dan een spinnenweb dat vastzit in een orkaan, waarvoor in wezen een graad in Web-Head-geschiedenis vereist is om het volledig te begrijpen.

We begrijpen waarom mensen van No Way Home houden, maar het is net zoiets als taart eten als avondeten. Het is een absolute traktatie, maar niet bepaald voedzaam en naar onze mening de slechtste van de Spidey MCU-trilogie.

Beste Spider-Man-films: Sider-Man Far From Home

Spider-Man: Ver van huis (2019)

Spidey uit zijn element halen en hem afzetten in Europa lijkt een riskante zet voor een Spider-Man-film, maar deze wereldreikende avonturenfilm biedt veel spanning en enkele van de beste actiescènes van de MCU.

Mysterieus! Beste thrillers

De grootste kracht van Far From Home is echter de slechterik. Jake Gyllenhaal is magnifiek als de meester van illusies, Mysterio. Toegegeven, hij kauwt het landschap op als een termiet die van een dieet komt, maar als je Quentin Beck niet speelt met wat theater, dan doe je het verkeerd.

Beste Spider-Man-films: Spider-Man (2002)

Spiderman (2002)

De eerste is vaak de beste, maar niet hier. Hoewel we nog steeds dol zijn op Sam Raimi’s Spider-Man, maakt hij het vervolg niet helemaal waar. Er is een stijfheid in prestaties, dialoog en actie. Het is helemaal niet slecht. Het mist gewoon het vertrouwen van Spider-Man 2.

Waar het allemaal begon! Marvel-films in volgorde

Dat gezegd hebbende, liet Raimi je echt geloven dat een man kon slingeren (niet op die manier) en de fantastische Spider-Man grondde in iets dat de geloofwaardige realiteit benaderde, terwijl hij toch zoveel mogelijk stripverhalen hield.

We hebben ook Raimi te danken voor een van de beste stripboekcasts in de filmgeschiedenis. Kun je je serieus voorstellen dat iemand anders dan Willem Dafoe de engste schurk van Spidey speelt, de Green Goblin? Wij ook niet.

Beste Spider-Man-films: Spider-Man Homecoming

Spider-Man: Thuiskomst (2017)

Veel van de kritiek op Spider-Man van de MCU is dat hij te ver is afgedwaald van de diepgewortelde wortels van het personage en in wezen Iron Lad is. Hoewel dat een vrij oppervlakkig argument is – in de niet-zo-nederige mening van deze schrijver – denken we dat de beste MCU Spidey-film, Homecoming, laat zien waarom dat niet waar is.

De hele film gaat over Peter Parkers vindingrijkheid en instinctieve heldhaftigheid, welk kostuum hij ook draagt. De film moet de eer krijgen omdat hij ons de meest complete versie van Spider-Man op groot scherm heeft gegeven die we ooit in Tom Holland hebben gehad – we weten dat Holland in Civil War verscheen, maar daar leerden we zijn versie echt kennen van de Wallcrawler.

Het gaf ons ook een andere iconische schurk in de vorm van Michael Keaton’s Vulture. Wie had gedacht dat Adrian Toomes (die meer hinderlijk is dan een vijand in de strips) zo’n favoriet bij de fans zou worden? Het helpt waarschijnlijk dat hij Batman is…

Beste Spider-Man-films: Spider-Man 2

Spiderman 2 (2004)

Spider-Man 2, de beste live-action Spidey-film tot nu toe, is een waar meesterwerk en behoort tot de beste superheldenfilms ooit gemaakt. De eerste Spider-Man-film voelt als een opwarmertje voor deze film, die zijn voorganger op alle denkbare manieren verbetert.

Staking! Beste actiefilms

Van regie, verhaal en uitvoering, alles aan Spider-Man 2 lijkt zelfverzekerder en zelfverzekerder. Speciale lof moet gaan naar Alfred Molina voor het toegankelijk maken van Doc Ock voor iedereen, en naar Raimi voor het maken van de meest opwindende stripboekfilm ooit, The Battle on Top of the Elevated Train.

Ik heb heel lang gedacht dat Spider-Man 2 nooit van de eerste plaats zou worden geslagen voor de beste Spider-Man-films, maar er is een bepaalde animatiefilm gearriveerd.

Beste Spider-Man: Spider-Verse-films

Spider-Man: Into the Spider-Vers (2018)

Als Spider-Man 2 een meesterwerk is, dan is Into the Spider-Verse elk niveau boven een meesterwerk. Een dokter? Nee, dat doet het niet. Laten we het noemen wat het is: briljant. Net als onze andere favoriete Spidey-films, heeft Spider-Verse veel vertrouwen in zijn ronduit absurde premisse, en slaagt hij er als zodanig in zijn waanzinnige multiversum-avontuur met gratie uit te voeren.

Het beste van alles ! De beste films aller tijden

Dankzij ondersteuning voor animaties kunnen we Spider-Man zien bewegen op manieren die we nog nooit eerder hebben gezien en onmogelijke prestaties kunnen leveren zonder de gevreesde Strange Valley te betreden. Er valt ook iets te zeggen voor de film die het aandurft Peter Parker achter zich te laten en de andere door spinnen aangedreven mensen in het Marvel Universum te omarmen.

We wachten al een tijdje om Miles Morales op het grote scherm te zien, maar we hadden nooit gedacht dat de dag zou komen dat hij Spider-Gwen en Spider-Ham zou debuteren, van alle mensen.

Als Spider-Man-fan komt Spider-Verse het dichtst in de buurt van het vastleggen van stripmagie, en alleen al om die reden verdient het erkenning als de beste film ooit.Spiderman.